Sentralt

Sentralt

Kort vei til alt

Støperiet har umiddelbar nærhet til et pulserende sentrum. En gangbro knytter området direkte til Møllebyen, og dermed kan du spontant ta turen til sentrum der du finner alt av butikker, restauranter, cafeer og kulturtilbud. 

Møllebyen

Møllebyen er en aktiv og spennende bydel som er nærmeste nabo til Støperiet. Den ligger ved Mossefossen og utgjør den gamle bykjernen i Moss. Da mølledriften flyttet ned mot sjøen i 1970-årene, ble den tidligere så aktive bydelen lagt øde. I dag huser gamle møller og kverner byens bibliotek, kino, museum, spisesteder, skoler og næringsliv.

Biblioteket

Biblioteket i Moss er nytt og moderne med et utvidet tilbud innen data og IT. I tillegg til sin primære funksjon med bokutlån, tidsskrifter og informasjon, finner du også auditorier og leseplasser her.

Moss by- og industrimuseum

Museet holder til i flotte lokaler i Kloster og Galla Mølle. Museet skal samle, bevare og dokumentere byens sosiale, industrielle og arkitetktoniske historie. Moss by- og industrimuseum er et av fem ansvarsmuseer i Østfold fylke med utstillinger som setter fokus på vann, mølleindustri, cellulose- og glassindustri.

Kort vei til Oslo

Ønsker du å reise til Oslo så er det ca 45 minutter reisetid med bil, og det er bare 10-15 minutter gange til jernbanestasjonen i Moss.

Møllebyen Kino

Et av landets mest moderne kinosenter finner du i Central Pakkhus og Kloster Mølle. Kinoen har fem saler med ulik størrelse og utforming. Salene har alle fasiliteter med teknisk og audiovisuelt utstyr og kan benyttes til undervisning, konferanser, presentasjoner, o.l. på dagtid.

Cafeer og restauranter

I Møllebyen finner du cafeer og restauranter for enhver smak. Flere av disse har hyggelige uteserveringer hvor man kan nyte god mat og drikke i sommerhalvåret.

House of Foundation

En av landets mest aktive litteraturscener i landet finner du her, med besøk av over 150 skandinaviske forfattere. Kunstnerkollektivet og litteraturhuset House of Foundation appellerer til både voksne og barn med sitt allsidige kulturtilbud. I tillegg til konserter, utstillinger, bokhandel og cafe med uteservering ved elvebredden, har både Møllebyen Litteraturfestival og husets barnefestival HOF – For Kids sitt utspring her.